Activiteiten:

De directe omgeving biedt veel mogelijkheden voor wandelaars, sportieve fietsers en mountainbikers in het prachtige, authentieke en heuvelachtige landschap van de Auvergne, ook een waar eldorado voor liefhebbers van flora en fauna. Ook direct vanuit ons vakantiepark, bijvoorbeeld naar de rivier de Dore. Maar ook kunt u naar de dierentuin ( Zoo du Bouy), het klimbos in Cunlhat, de roofvogelshow op chateau Rochebaron, Mineralen zoeken in een steengroeve. En nog veel meer

Ook zijn er lokale markten, met veel lokale producten zoals bijvoorbeeld de kazen ( Cantal, Fourme d'Ambert) en natuurlijk de bekende brocantes en vide greniers.

Voor de zwemliefhebbers zijn er recreatiemeren en zwembaden in de directe omgeving. Daarnaast zijn er ook veel sportieve activiteiten zoals kanoën, kayakken, raften, mountainbiken, paardrijden en golfen.

Voor de liefhebber is bij ons een nostalgische lavendelblauwe 2CV (eend) te huur per dagdeel compleet met picknickmand en routebeschrijving.

Voor meer informatie kunt u behalve onze informatieruimte raadplegen ook naar de lokale VVV's.

Veel authentieke plaatsen in de omgeving zijn een bezoek waard zoals: Ambert, La Chaise Dieu, Brioude, Craponne, Allegre etc. Vooral Puy-en-Velay is wat ons betreft een aanrader. Maar ook de bekende berg Puy de Dome in het "Parc Des Vulcans" is zeker een dagtrip waard.

Eetgelegenheden:
Er zijn een aantal goede en goedkope restaurants aanwezig met natuurlijk de Franse keuken, maar ook heerlijke streekgerechten. Er worden al driegangen middagmenu's vanaf € 12,= geserveerd.
jeu-de-boules